Pojemność:: 112
Imię: Paweł Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 31 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-05-30, 12:29 Kurtyna napowietrzająca i napowietrzacz
Przeglądnąłem tutejsze tematy dotyczące kurtyn i brzęczków ale chciałem Was zapytać czy są jakieś zależności pomiędzy litrażem akwarium a długością kurtyny, tzn konkretniej - jaka jest optymalna długość takiej kurtyny przy długości akwa 80cm.
I drugie pytanie - jaki (jakiej firmy i jaki konkretnie model) napowietrzacz i o jakiej mocy do tego wybrać? 2.5W, 5W?
[ Dodano: 2008-06-03, 15:34 ]
Heloooooł, nikt mi nie pomoże?
[ Dodano: 2008-06-04, 16:05 ]
Widzę że za trudne pytanie...
[ Dodano: 2008-07-06, 16:15 ]
na każdym napowietrzaczu jest napisane do ilu litrów się nadaje
nie polecam firmy elite ani ich skałek są głośne polecił bym tetrę
a kurtyna to tylko efekt wizualny bąbelków i jej długość zależy wyłącznie od ciebie i jaki efekt chcesz uzyskać od razu mówię im większa kurtyna tym większy szum który jest dość głośny , bo jeśli chodzi o napowietrzanie to wystarczy ci mała skałka wielkości 5 cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.