z wiązku z tym skąd ja teraz mam wiedzieć która wartość odnosi sie do mojego zbiornika?
ten drugi jest od wody słodkiej, ten wyżej od morskiej
Mikos napisał/a:
Druga sprawa to taka że jak zrobiłem test wody z kranu to kolor był ciemniejszy od drugiego kółeczka a jaśniejszy od trzeciego wiec ile jet tego NO3 mam wypośrotkować wartość z podanych na tej karcie?
Czytanie instrukcji w cale nie jest groźne.
Gdzieś tam jest napisane, że jak masz sytuację taką jak napisałeś, to należy dodać 5ml, wody do tej próbki, zamieszać i porównać, potem odczytany wynik należy pomnożyć 2 razy.
Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-06-14, 10:46
Tak czytałem to i niestety zrozumiałem to w taki sposób że jak kolor próbki bedzie ciemniejszy od ostatniego czerwonego wzornika to dopiero sie trzeba bawić z wodą destylowana W takim razie dziekuje za ukierunkowanie mojego myślenia w dobrym kierunku Czy woda destylowana nada sie taka sama jaką sie dolewa do akumulatora samochodowego?
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.