Witam!
wiadomka 13 piątek jak zawsze musi kończy się dla mnie kończy strasznie.. pękło mi akwarium ;( Pęknięcie jest od spodu i tak zastanawiam się, czy silikon akwarystyczny dalby rade to naprawic czy lepiej nie ryzykowac? Bo mi wydaje się, że nie ma sensu ;/ bo pęknięcie ma długośc 27cm ;/ Jednak jeżeli ktoś już używał silikonu akwarystycznego i jest zadowolony i silikon daje rade. To proszę o nazwę, markę tego silikonu. Byłbym bardzo ale to bardzo wdzięczny... Pozdrawiam Konrad ;/
_________________ Udokumentowana dysleksja, więc przepraszam za literówki.
Tak pękło szkło. Właśnie podkładki nie było ;/ Ja myślałem, że puścił silikon na rogu było najwięcej wody. To se mówię trza rozmontowac i zobaczyc co jest grane. Noi proszę stało się. Jakby to ując mam nauczkę... Mam teraz możliwośc zakupu 100L ze sprzętem i szafką za jakieś ~200zł, jednak myślę, że mam zbyt małe doświadczenie rzuca się na taki zbiorniczek. Raczej podskocze z tym do szklarza.
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-14, 10:54
Tak do jest jak się nie używa podkładki - koszt max 10zl jako karimata, pęknięte akwa już jest droższe dlatego każdemu klientowi doradzam obowiązkowo wypoziomować szafkę i te kilka zł odżałować na podkładkę ewentualnie styropian
200zl za akwa i szafkę świetna oferta - chyba korzystniej nawet wyjdzie niż naprawiać te używane akwa.
Pamiętaj im więcej Litrów tym dla początkującego korzystniej i łatwiej.
Tak właśnie myślałem, jednak podskocze do tego szklarza w poniedziałek tak z ciekawości nawet. Chociaż nie powiem, że mam hrapkę na to większe akwarium. Jednak trochę obaw mam se se nie poradzę z takim dużym.
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-14, 22:05
powtarzam większe akwa to łatwiejsze w trzymaniu właściwych parametrów oraz chociażby temperatury w takie dni jak teraz
wolfik
Imię: Marcin Pomógł: 7 razy Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 104 Skąd: Wawa
Wysłany: 2010-08-15, 15:02
Tofifi dobrze pisze - bierz 100 litrów i sie nie zastanawiaj, większe akwa to większe możliwości i jak sie dobrze zorganizujesz to mniej pracy.
A cieszy oko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.