Wiem co to jest. To jest coś takiego że sobie ustawiasz czas np. 15 min. Podłączasz filtr i co piętnaście minut filtr się włącza. Tak słyszałem, ale nie jestem pewien na 100%. Jestem Pewien na 99%
Pojemność:: 112, 240
Imię: Karol Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 22 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2008-08-12, 19:00
To jest wyłącznik czasowy, jedno dobowy. Przestawiasz te łopatki na brzegu w dół np. od 10 do 22, następnie ustawiasz godzinę (obracaj zgodnie ze strzałką) i wkładasz do kontaktu a w gniazdko możesz włączyć światło do baniaka. Włączy się o 10 a wyłączy o 22.
Pojemność:: 126
Imię: Karol Pomógł: 85 razy Wiek: 22 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 1319 Skąd: WGM
Wysłany: 2008-08-12, 19:10
To jest timer. Bardzo przydatna rzecz w akwarium, nie będziesz musiał już się bawić w włączanie światła w akwarium. Te cyfry to godziny jak na zegarku, ustawiasz czarną strzałkę na aktualnej godzinie, a te czarne paluszki wokół białego kółka to włączniki, jeśli są wciśnięte to w tych minutach światło będzie się świeciło w akwarium. Jeden paluszek odpowiada 15 minutom. Tak więc wciskając wszystkie czarne paluszki od 9 do 19 włączamy światło od 9 do 19. Naprawdę bardzo przydatne urządzenie w akwarium.
_________________ Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.