witam. chciałbym zrobić sobie ze swojego 25L taki baniaczek roślinny. Robię bimbrownię i chciałbym zapytać o podłoże. Jakie najlepsze dla roślin? co to jest ASII(bo widzę że wielu takie ma)
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Nie stosowałem ale naczytałem się trochę negatywnych opinii i raczej nie polecam. Opakowanie 3 litrowe to stanowczo za mało i potrzebowć będziesz 2 szt. Cenowo wyjdzie podobnie jak AS II+
Pojemność:: 80l+25l+12l
Imię: Paweł Pomógł: 84 razy Wiek: 16 Dołączył: 27 Gru 2006 Posty: 1947 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-02-28, 16:58
Widziałem troche opini o ASII , jest bardzo bardzo trudne do opanowania , lepiej zainwestuj w ADA amazonia , drożej , ale lepiej i łatwiej
Wysłany: 2010-02-28, 17:59
pavelek napisał/a:
lepiej zainwestuj w ADA amazonia , drożej , ale lepiej i łatwiej
I z tym bym się nie do końca zgodził drożej owszem ale czy łatwiej
Na AS II+ miałem mniej problemów niż na amazonii acz kolwiek nikogo nie zniechęcam do amazonii bo oba podłoża były lub są w innych zbiornikach o zupełnie innych parametrach więc to na pewno nie tylko podłoże ale i wiele innych czynników.
pavelek, zachwalasz amazonię testowałeś jedno i drugie . Nie to żebym się czepiał ale stwierdzenie że na pewno będzie łatwiej do mnie nie przemawia
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-02-28, 18:00
pavelek napisał/a:
Widziałem troche opini o ASII , jest bardzo bardzo trudne do opanowania , lepiej zainwestuj w ADA amazonia , drożej , ale lepiej i łatwiej
Czytając posty kolegi akwaamotor (nick adekwatny do wiedzy) śmiem twierdzić, że to nie jest dobra rada dla niego.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-02-28, 18:05
marthinez napisał/a:
pavelek napisał/a:
Czytając posty kolegi akwaamotor (nick adekwatny do wiedzy) śmiem twierdzić, że to nie jest dobra rada dla niego.
Dokładnie Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie będzie substrat pod żwirowy, na to drobny żwirek ( nie piasek) , ze światłem ostrożnie i nie bimbrownia a Easy Carbo.
W takim akwarium przez długi czas nie będzie potrzeby mocnego nawożenia. Jedynie lekko podbić macro jak ryby nie będą dawały rady i w razie ( zaznaczam w RAZIE ) konieczności lekko micro. To wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.