mateuszyo
Pojemność:: 112
Imię: Mateusz
Wysłany: 2010-08-24, 19:27 Jak zadbać o rośliny? pomożecie?
Witam:)
jestem nowy na forum, chcialem zapytac was jak zadbac o roślinki zeby ladnie rosly?
jakie nawozy stosowac? moje akwarium ma pojemnosc 112 l. oświetlenie 36W. czy roślinki beda mogly sie narazie rozwijac przy tym oswietleniu? zamierzam zrobic bimbrownię i zainwestowac troche w nawozy do roślinek.
Pojemność:: 54
Imię: Gabriel Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 386 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2010-08-25, 19:08
... Witaj... i nie dziw się że nikomu nie chce się odpowiadać na tematy wałkowane na tym forum tysiącami postów.
Polecam wyszukać sobie informacji na tym forum - jest bardzo obszerne
ode mnie : 2 x 18 w to na 112 litrów troche zamało do optimum ( 0.5w / l )
nie chce mi się liczyć - wakacje jeszcze są xD ale to około 0.3 w ... albo mniej xD
Dobre podłoże + dostateczne oświetlenie + niewielka pomoc nawozów w płynie + CO2 - własnie np bimbrownia + roślinki z nie wygórowanymi wymaganiami ... będzie ok
a teraz to myśle że np valisneria urośnie
xD tyle że całego akwa tym nie zasadzisz ... chyba
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.