Wysłany: 2012-01-28, 21:04 kiedy nawozic micro i macro
Mam, nie pamietam jaki nawoz JBL pod zwirkiem. Nawozenie CO2 z butli w dzien. CO2 wlacza sie gdzies godzine przed wlaczeniem oswietlenia, a wylacza godzine przed jego wylaczeniem. Oswietlenie dziala 10h w dzien 0,7W/l. Stosuje nawoz w plynie Macro Red Aqua Art i Ferro+ tej samej firmy. CO2 dziala od tygodnia i od tego czasu te nawozy w plynie aplikuje raz dziennie. Nawozy w plynie uzywam oba razem po jednym psiknieciu (na poczatek) gdy jest wylaczone oswietlenie.
Jak sadzicie czy dobrze to dozuje? Czy pryskac kazdym z nawozow w roznych godzinach? I kiedy, doradzcie prosze.
Ok zaopatrze sie w ten specyfik.
marthinez powiedz tylko jak dozowac owe nawozy. Jak sadzisz ze byloby najlepiej.
Chodzi mi o to czy razem wstrzykiwac macro i micro. czy moze w innym czasie.
Mam pare glonow, brazowych na kamieniach i na kilu listkach roslin. Sa tez zielone ogniska glonow na zwirku i na jednym lisciu backopy. Ale one juz sa sprzed czasu nawozenie CO2 i nawozami plynnymi. Te na zwirku wyciagam podczas podmian wody, jednakze ciagle znowu sie pokazuja. Te na listku chyba utne wraz z tym listkiem.
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 308 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4314 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-29, 09:06
Crimson napisał/a:
marthinez powiedz tylko jak dozowac owe nawozy. Jak sadzisz ze byloby najlepiej.
Chodzi mi o to czy razem wstrzykiwac macro i micro. czy moze w innym czasie.
Mogą być w jednym czasie, nie przeszkadza to.
Crimson napisał/a:
Mam pare glonow, brazowych na kamieniach i na kilu listkach roslin. Sa tez zielone ogniska glonow na zwirku i na jednym lisciu backopy. Ale one juz sa sprzed czasu nawozenie CO2 i nawozami plynnymi. Te na zwirku wyciagam podczas podmian wody, jednakze ciagle znowu sie pokazuja. Te na listku chyba utne wraz z tym listkiem.
Wrzuć zdjęcie akwarium i opisz je najdokładniej.
Po omacku ciężko coś wymyślić.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.