1. Microsorium pteropus 'Vingelow' (nie dawaj go do żwirku, tylko przywiąż do czegoś, inaczej zginie), 2. Echinodorus, 3. Vallisneria spiralis, 4. Microsorium pteropus (to samo co wcześniej), 6. Egeria densa
1.Lobelia cardinalis Lobelia szkarłatna (tu nie nie jestem pewien)
2.Echinodorus 'Ozelot' Żabienica ocelotowata (ale tu też nie jestem do końca pewien ),
3.Vallisneria spiralis Nurzaniec Śrubowy
4.Microsorum pteropus 'Windelov' (tej roślinki nie sadzi się do podłoża tylko mocuje do korzenia lub kamienia)
5.Microsorum pteropus Mikrozorium oskrzydlone (tak jak wyżej)
6.Egeria densa Moczarka argentyńska
Jeśli coś nie tak to mnie poprawcie
Pozdrawiam
_________________ Nie jestem znawcą, ale jeśli coś wiem to staram się pomóc innym
1.Lobelia cardinalis Lobelia szkarłatna (tu nie nie jestem pewien)
2.Echinodorus 'Ozelot' Żabienica ocelotowata (ale tu też nie jestem do końca pewien ),
3.Vallisneria spiralis Nurzaniec Śrubowy
4.Microsorum pteropus 'Windelov' (tej roślinki nie sadzi się do podłoża tylko mocuje do korzenia lub kamienia)
5.Microsorum pteropus Mikrozorium oskrzydlone (tak jak wyżej)
6.Egeria densa Moczarka argentyńska
Trudno powiedzieć ponieważ hybryd pomiędzy Echinodorusami jest setki, a i niektóre gatunki są bardzo podobne. Musiałbyś raczej zapytać na SRWiA, no chyba że ktoś z Was wie To 'kłosowate coś' to kwiatostan. Kwiatków raczej z tego nie będzie, ale wyjdą z tego młode sadzonki
Trudno powiedzieć ponieważ hybryd pomiędzy Echinodorusami jest setki, a i niektóre gatunki są bardzo podobne. Musiałbyś raczej zapytać na SRWiA, no chyba że ktoś z Was wie To 'kłosowate coś' to kwiatostan. Kwiatków raczej z tego nie będzie, ale wyjdą z tego młode sadzonki
Po prostu zaczekaj aż same wyrosną z kwiatostanu. Jak będą miały około 3-5 liści, możesz delikatnie wyrwać i zasadzić w podłożu, albo (jeśli korzenie nie będą chciały się pojawić) nachylić kwiatostan ku podłożu i przytrzasnąć kamykiem aby same się ukorzeniły
Witam sie po raz pierwszy. Z czasem przedstawie oba moje zbiorniki i poczytam Wasze forum ale na razie pytanie co to za roslina? pytalam sie na wielu forach ale nikt nie potrafi odpowiedziec.
Z gory dziekuje
I nie moze to byc lobelia candinalis skoro wiele innych osob napisalo ze tak sie nazywa ta roslina. Bo ta ma calkiem inne korzenie niz ta na gorze.
_________________ Zapraszam do naszej galeri - kliknij w baner
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.