zakupiłem ostatnio piękną roślinę ale w żadnym katalogu jej nie mogę znaleźć. Dlatego pomyślałem, że to pewnie roslina nie akwariowa i najbardziej pasuje do Aglomeny
jednak szybko ta myśl mi przeszła gdyż moja roślinka ma purpurowy spód liścia. Proszę o pomoc w identyfikacji.
Ponadto na zdjęciu masz także inne nie wodne rośliny, a chodzi mi o tą ciemnozieloną trawkę. To Ophiopogon, roślina błotna. Jej zdjęcie znajdziesz tutaj: http://www.forum.eakwarystyka.eu/topics5/9245.htm
Nie daj się więcej nabrać Te roślinki będą piękną ozdobą... parapetu
Pojemność:: 112l
Imię: Paweł Pomógł: 68 razy Wiek: 27 Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1933 Skąd: Hajnówka
Wysłany: 2010-05-26, 23:11
Z trochę innej beczki
Mam w akwa coś na wzór Aponogeton boivinianus z tym że nie pamiętam aby miało taką bulwę jako korzeń. Wiem, że jest podobny do tego echinodorus.. i tu pytanie jaki? Sam nie wiem co to jest, bo dostałem od znajomej. I tak zamierzam wywalić jedną szt. bo zasłania dużo światła. I tu pytanie nr 2 co można na to miejsce wsadzić tylko nie z liśćmi na powierzchni bo znów ciemnia się zrobi . Dzięki i pozdrawiam....
Hej! Nie, to raczej nie żabienica, porównałem ją ze zdjęciami z google. Miałem raz zabienice, moja roślina ma zupełnie inne liście, ale nie wiem co to :p
Cześć. Mam problem z roślinnością w moim akwarium . Myśle , że inne rośliny miały niedobory składników .
Moje pytanie : jaka jest nazwa tej rośliny i czy jest rośliną szybkorosnącą ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.