Mam 4 danio i złożyła jakaś ikrę na przyssawce od grzałki, ale nie moge jej wyłowić bo niewiem czy jest zapłodniona. Prosze pomóżcie mi. Jeszcze w akwarium mam 15 młodych molinezji.
kwoik
Pojemność:: 63 l+3l(puste)
Imię: Konrad Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 109 Skąd: gdzieś na Ziemii
Wysłany: 2010-03-15, 13:26
jakie masz danio?
_________________ ulubione rybki-zawsze kiryski(spiżowe,lamparcie,pstre i panda)
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6630 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-15, 14:26
Pomóżcie w czym? Ikry, jeżeli została złożona, nie ruszaj. Jeżeli jest zapłodniona, rezultat zobaczysz za parę dni (lub nie - jeżeli zostanie zjedzona). Jeżeli nie została, za dwa dni zbieleje i sama opadnie (lub zostanie zjedzona). Rodzaj danio nie ma tu nic do rzeczy. A rada na przyszłość - akwarium tarliskowe. Tam ryby w spokoju składają ikrę, tam ma ona szanse dojrzeć nie zostając zjedzoną, tam narybek nie stanie się łatwym łupem.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.