Wys³any: 2009-02-25, 20:13 zwyk³e t³o czy t³o strukturalne ?
Zwyk³e t³o czy t³o strukturalne ?
Czy to tylko kwestia gustu ? bardzo podobaj± mi siê t³a strukturalne ale obi³a mi siê jaka¶ negatywna opinia na ich temat czy kto¶ mo¿e doradziæ? Czy to tylko kwestia gustu...?
temat wielokrotnie powtarzany
strukturalne:
³±dne
zajmuje miejsce - nie nadaje siê do ma³ych akwaria
mo¿liwo¶æ ¿e wp³ynie za nie rybka a t nawet tego nie zauwa¿ysz, zdechnie Ci z braku natlenionej wody,
za ni± zazwyczaj znajduj± siê ca³e klonie ¶limaków
kosztuje nie ma³o
Imiê: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomóg³: 404 razy Wiek: 37 Do³±czy³: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Sk±d: £ód¼
Wys³any: 2009-02-26, 09:23
Tofifi napisa³/a:
(...)mo¿liwo¶æ ¿e wp³ynie za nie rybka a t nawet tego nie zauwa¿ysz, zdechnie Ci z braku natlenionej wody(...)
A tu siê nie zgodzê. Mam za t³em stado 10 otosków i doskonale tam ¿yj±. I piêknie czyszcz± t± okolicê z wszelkich ¶mieci typu resztki pokarmu. I ¿aden od pó³ roku nie pad³
A dobre t³a pozwalaj± umie¶ciæ za nimi ca³± "maszyneriê", maj± do tego specjalne, odpowiednio przys³oniête otwory.
_________________ Zawsze chêtnie pomogê... na forum. Za³ó¿ nowy w±tek!
Tofifi [Usuniêty]
Wys³any: 2009-02-26, 11:17
maol napisa³/a:
A dobre t³a pozwalaj± umie¶ciæ za nimi ca³± "maszyneriê", maj± do tego specjalne, odpowiednio przys³oniête otwory.
Z ciekawo¶ci to jak±?
Grza³a opada bo musi byæ w miejscu dobrego przep³ywu wdy
Filtr Wewnêtrzny odpada bo t³o struktura e to siê stosuje do wiêkszych akwari raczej, a tam ju¿ mamy kube³ek no chyba ¿e ukryjesz tam deszczownie ale nie wiem jak ;] no a zasysanie wody tam nie mo¿na chowaæ bo bez sensu - wiêkszosæ brudu jest z naturalnych przyczyn przed t³em
termometr to siê zgodzê
co tam jeszcze mamy?
Mo¿e mini sump? - tu te¿ chyba nie bo to raczej za ma³y by³ by do akwa powy¿ej 200l.
Imiê: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomóg³: 404 razy Wiek: 37 Do³±czy³: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Sk±d: £ód¼
Wys³any: 2009-02-26, 12:26
Maszyneriê - wloty i wyloty wody z zewnêtrznych filtrów, grza³ki. Masz w takim naprawdê du¿e otwory, zas³oniête siatk± o kolorze t³a. Nigdy takiego t³a nie widzia³e¶?
_________________ Zawsze chêtnie pomogê... na forum. Za³ó¿ nowy w±tek!
Tofifi [Usuniêty]
Wys³any: 2009-02-26, 12:34
Z bliska nie...
No ale jak bêdzie ci dzia³aæ prawid³owo grza³ka za czym¶ takim?
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.