Wczoraj wygotowałem 2 połówki kokosu ( 2 godziny w wodzie) i włożyłem do akwarium a dziś na kokosie są białe plamki, chyba pleśni, co robić? Czy to zagraża organizmom żyjącym w akwarium ?
Właśnie pleśń wróciła tyle, że w mniejszej ilości znów gotuje kokosy tylko teraz wcześniej wyczyściłem je pod ciepła woda i sola (używałem sterylnej szczoteczki do zębów )
macio, kokos pleśnieje z zewnętrznej strony
Raperzu napisał/a:
Pleśń zniknie sama po pewnym czasie lub ryby zjedzą
Ale czy to rybkom nie zaszkodzi ?
pavelek napisał/a:
Ja tylko go wyparzałem , ma ok 2lata i jest ok
Czytałem o twoich kokosach już na tym forum jak szukałem receptury na zrobienie kokosowej jaskini
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-
Przepraszam za to, że daje temat za tematem, ale mam dużo wątpliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.