nie wiem co to za kamienie ale mógłbyś zrobić test octowy. Czyli polać kamienie octem i zobaczyć czy się pienią czy nie jak się pienią to mogą się nie nadawać bo będą zatwardzać wodę
Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2009-08-24, 14:01
nie wiem co to dokladnie za kamienie, ale na oko widze ze raczej nienadaja sie one do akwarium.
ale zrob test z woda destylowana: wlej do jakiegos czystego naczynia wody destylowanej, wrzuc tam jeden z kamieni a po ok 24 godzinach zmierz kH wody.
pamietaj ze destylka ma kH 0 wiec jakikolwiek skok bedzie oznaczal wydzialanie wapnia
pH tez mozesz zmieżyc, pamietajac zeby zmierzyc pH destylko przed wrzuceniam kamienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.