Witam, zakładam nowy temat ponieważ chciałem się dowiedzieć skąd można wziąć lub zastąpić kamienie do mocowania wgłębki wodnej by zrobić trawniczek? Pozdrawiam!
Pojemność:: 80l+25l+12l
Imię: Paweł Pomógł: 84 razy Wiek: 16 Dołączył: 27 Gru 2006 Posty: 1947 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-01-03, 18:51
Idziesz na spacer do lasu czy nad rzeczke i znajdujesz mase kamieni (otoczaki,łupki itd.) , tylko jak przyjdziesz do domu to rób test octowy . Polewasz kamień 3kropelkami octu ,jak sie pieni to do kosza
Kurcze. Podesłał byś jakiś link? W necie trochę nie bardzo bo przesyłka droższa od kamieni ale pokaż . A na wiosnę czekał nie będę bo 13 stycznia kupuje już akwa
Pojemność:: 102l , 63l , 20l
Imię: Adrianna Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 334 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-01-03, 19:36
Skład budowlany to też dobry pomysł. Ale zważając na to, że to mają być kamienie do krewetkarium więc pewnie akwarium małe, mogą tych kamieni nie sprzedać. W końcu kamienie sprzedają na tony...
Imię: Adrianna Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 334 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-01-03, 21:48
ja na przykład w okresie zimowym w Nomi nie znalazłam żadnych skał. A wystarczyło podejść do ogrodzenia gdzie budują hotel i znalazłam piękne kamienie i na dodatek od razu pokryte glonem
Wysłany: 2010-01-04, 14:45
Wcale nie musiałam się zapuszczać... Hotel budują mi przed blokiem w środku osiedla...
Naprawdę polecam wybranie się w teren, gdzieś nad rzekę. Znalezienie własnych kamieni to niezła frajda, koszty żadne a i rozmiar, kolor, gatunek dobieramy sami według własnej inwencji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.