Witam. Dziś spotykam się z problemem dotyczący korzeni. Mianowicie posiadam parę korzeni (Dębowe),na razie chcę je wyciągnąć z akwarium ,i tu moje pytania:
1.Jak je najlepiej przechować? (do worka na śmieci [szczelnie zamknięte] i na strych?)
2.Jak się wysuszą ,to tak mniej więcej ile będzie trwało ich namaczanie.(ile tak mniej więcej się korzenie namaczają ,wiem ze to zależy od wielu czynników ,ale tak w zaokrągleniu)
Pojemność:: 54, 31, 27
Imię: Andrzej Pomógł: 16 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 449 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-07, 14:50
Cytat:
1.Jak je najlepiej przechować? (do worka na śmieci [szczelnie zamknięte] i na strych?)
Na przykład, chociaż po co szczelnie zamykać? Moje leżą po prostu.
matrix82 napisał/a:
2.Jak się wysuszą ,to tak mniej więcej ile będzie trwało ich namaczanie.(ile tak mniej więcej się korzenie namaczają ,wiem ze to zależy od wielu czynników ,ale tak w zaokrągleniu)
Sam odpowiedziałeś sobie na pytanie Nie ma dobrej odpowiedzi, mogę Ci co najwyżej powiedzieć, że moje do zatonięcia moczyły się od tygodnia do trzech miesięcy. I ten, który moczył się trzy miesiące wcale nie był bardzo suchy
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6631 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-01-07, 15:31
Ja moje trzymam... na balkonie. Po prostu sobie leżą I jak są potrzebne, są płukane i moczone w ramach potrzeby - czyli tyle ile trzeba do całkowitego zatonięcia. Gumka + kamień bardzo dobrze przytrzymują je na dnie
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.