Dzień dobry mam pytanie czy mogę trzymać 4 połówki kokosów w akwarium 60l. i czy to nie przeszkadza znaczy czy bd wszystko ok ???
A i jakie rośliny mogę na nim zasadzić??
Z góry dzięki...
_________________ Zawsze pomogę jak będę znał odpowiedź !
NIGDY NIE UWAŻAŁEM SIĘ ZA NAJLEPSZEGO I NIGDY NIE BĘDĘ!!
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-02-22, 19:07
Jeżeli kokos będzie wyparzony (gotowanie w soli kuchennej, potem należy podmieniać na normalną) to jak najbardziej możesz trzymać
Roślinki na kokos to np. microsorium, mech, anubias, wątrobowce.
Sam jeszcze od siebie dodam, że można zrobić na kokosiku super czapeczkę z mchu. O ile będziesz odpowiednio przycinał
Kokosy radze pare razy wygotowac ,za kazdym razem zmieniajac wode ,ja z wlasnego doswiadczenia wiem ze musialem ponad piec razy gotowac poniewarz barwil wodę.
Ja natomiast nigdy nie gotowałam łupin kokosa. Jedynie czyściłam dokładnie wewnątrz a na zewnątrz tylko płukałam. Nie zauważyłam zmian w kolorze wody (oczywiście nie twierdzę, że coś takiego się na pewno się nie wydarzy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.