Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-31, 17:30
kamilGTi napisał/a:
Przepraszam Klej Akwariowy specjalnie przeznaczony do eksperymentów w akwariach...
...nazywa się silikon akwariowy. Do kupienia w każdym porządnym sklepie zoologicznym.
Co do kropelki - to klej cyjanoakrylowy, który wiąże łącząc się z jonami wodorowymi. W akwarium... ja bym nie zaryzykował, ten klej reaguje z wodą - na tym polega jego "zastyganie" - na reakcji z parą wodną....
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
chabov
Imię: marek
Wysłany: 2010-03-31, 17:46
A co wkońcu z tym Fix All'em? Napisane jest że jest całkowicie neutralny. Wiem że kamień napewno klei
pozdrawiam
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-31, 18:35
maol to nie mój wymysł setki a może i tysiące osób mających morskie używa właśnie kropelki by nią przyczepić szczepki np korali twardych np.\
Wyschnie i potem do wody, wpadnij na pierwsze lesze forum dla morskich a się przekonasz że to nie banialuki.
Takie pytanie chyba nawet było na teście aquaela w poprzednim roku, brałem w nim udział, ale ręki nie dam uciąć, czy to było pytanie czy słowa prowadzącego konkurs po teście w trakcie omawiania nowej oferty producenta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.