Witam! Ostatnio zauważyłem bardzo dziwną rzecz (dla mnie dziwną bo mam kostkę pierwszy raz) kupiłem sobie tą kosteczkę podłączyłem do brzęczyka i chodziła tak 2 tygodnie (a mam ją od 30dni)
Jakie zdziwienie mnie ogarnęło kiedy to zauważyłem że kostka stała się czarna i to w pasy takie – nie wiem co to jest – wyjąłem kostkę, próbowałem umyć i nic, ja osobiście podejrzewam że to węgiel się wytrącił ale nie jestem pewny trochę da się zdrapać to, nie śmierdzi więc gnicie czegoś czy pleśń odpada chyba tylko ma taka konsystencję miału. W miejscu tych plam nie lecą bąbelki a wcześniej leciały Czy wiecie co to może być? To normalne?
Pojemność:: 112l ogólne
Imię: Dariusz Pomógł: 13 razy Wiek: 25 Dołączył: 12 Mar 2008 Posty: 358 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-12-29, 16:57
Moja kostka lipowa też zrobiła się czarna, wkońcu to drewno, ale szczerze mówiąc nie wiem czy jest to szkodliwe i nienormalne. Ja swojej używam w dalszym ciągu i nic sie nie dzieje.
a swoją drogą jeszcze spytam o wydajność kostki lipowej do CO2. Sam mam takową przy bimbrowni, ale przymierzam się powoli do zakupu butli. Czy kostka może być póki się nie rozszczelni, czy bardziej wydajny jest spiek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.