Kiedyś w tv widziałem w przyrodniczym programie jak pokazywali zwierzątko wodne które wyglądało jak ryba nie większa od dorosłego mieczyka mająca 4 odnóża która nie mogła pływać lecz umiała chodzić jak np krewetka chodzi mi o rybke morską tylko nie pamiętam nazwy wiem że zaczyna się na "R"
_________________ Jeśli pomogłem to naciśnij pomógł
Wysłany: 2007-10-09, 21:14
nie, chyba chodzi o taką afrykańską rybe co może po lądzie chodzić, kiedyś nawet ja w zoologu w kielcach widziałem.
niepamiętam nazwy ale jak ją znajde to tu dam
oleq_30 ta ryba była mniejsza niż ten akastol i mająca nogi jak krewetka
matmax426 z tego co pamiętam chyba była z afryki ale nie przypominam sobie zabardzo też poszukam może zndajde
Wysłany: 2007-10-10, 11:24
nogi jak krewetka???????????
ta kturą mam na myśli ma takie wyupiaste oczki na czubku głowy i chodzi na płetwach piersiwych a reszte ciała ciągnie za sobą, porusza sie jakby skokami.
możesz naszkicować tą rybke??
Maol tak co ja widziałem była bardzo podoba tylko miała te wąsiki na dole i na nich się porószała wyglądało to jak rybo krewetka może to jakiś krab nie wiem ale bardzo podobne do ryby
Wysłany: 2007-10-28, 07:45
a aksolotl to pła nie ryba ;p ma 4 nogi ale ni jak nie jest podobny do ryby i krewetki ;D a szkoda ze juz sie wyjasnila zagadka... mialem szanse poskoczku kupić za 40 zł ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.