Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-29, 20:38 Czerwone skalary
Witam. Oto mój nowy nabytek.
Pierwszy raz spotkałem skalary tej maści. Postanowiłem je kupić, choć info o nich w sieci znikome.
Co o nich sądzicie? Czy ktoś je już hodował?
A jak tam z kwarantanną? Same rybcie są ciekawe, ale coś w nich mi nie pasuje. Ale może to tylko krakanie. Obserwuj jakie ryby mają odchody i czy przybywa im ciałka.
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-04-29, 21:37
kbtor napisał/a:
A jak tam z kwarantanną?
Kupiłem je jakieś 1,5 tygodnia temu. Dziś zagościły w zbiorniku docelowym. W czasie kwarantanny nic podejrzanego nie zauważyłem.
Wydaje mi się, ze wszystko z nimi ok.
To nie pierwsze moje skalary. Jeszcze żaden z moich skalarów nie odpłynął do"krainy wiecznej amazonki" i oby tak zostało.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Jac0b
Pojemność:: 240 l i 45 l
Imię: Jakub Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 256 Skąd: Koszęcin
Wysłany: 2008-04-30, 06:13
Kolega trzyma w akwarium podobnego. Najprawdopodobniej będzie to odmiana hodowlana. W normalnym środowisku Skalary są zazwyczaj takie pasiaste (tzn pręgowane?) no przynajmniej te które dotychczas widziałem.
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-30, 10:18
... bo są sztucznie barwione. Po zakończeniu barwienia, barwnik wypłukuje sie po jakimś czasie. Temat barwiacych pokarmów był juz kiedyś wałkowany na forum...
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Wysłany: 2008-04-30, 16:02
dzidek1983 napisał/a:
miałem różowe więc coś podobnego... z czasem (około miesiąca) wyblakły
Łeee, to trochę szkoda. A myślałem, ze takie nietypowe zostaną.
pozostaje mi tylko obserwacja. Zobaczymy czy i po jakim czasie wyblakną. Jak coś się zmieni to wrzucę foty.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Pojemność:: 120 L
Imię: Seba
Wysłany: 2008-05-12, 02:10
Mozesz Sprobowac Kupic jedzenie (jedzie z pigmentami barwiącymi.... czy jakos tak sie To nazywa ) ... dla Utrzymania Kolorów ... Nie wiem czy pomoze .... ale Sprobowac nie zaszkodzi
[ Dodano: 2008-05-12, 11:18 ]
Ja Sprobował Bym dołozyc Pokarmy z TROPICAL Astacolor:
Super Spirulina Forte
D-Alllio Plus
Regular
D-Vital Plus
Astacolor
Pisze Tutaj własne Sugestie ... zeby nie było nie Potrzebnych Komentarzy Potem
A dlaczego ta firma .... z doswiaczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.