croc
Pojemność:: 25,72,120,540
Imię: Grzegorz Pomógł: 137 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 1550 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-23, 09:59 rybki "znikąd"
w akwarium, w którym mam tylko krewetki pojawił się narybek (3 szt). Przybył znikąd. Do akwarium tego 2 tygodnie temu włożyłem jedną (jedna!) gałązkę moczarki z innego akwarium. Jest to o tyle dziwne, że we wszystkich akwariach tak kombinowałem obsadę, żeby ikra była zjadana i żeby nic się nie rozmnożyło. A tu taka niespodzianka. Wśród 50 krewetek 3 jajeczka się przeniosły na moczarce i wykluły. Na chwilę obecną nawet nie mogę powiedzieć, co to jest. Ciekawostką jest to, że żona moja ponoć od tygodnia już coś na kształt narybku widziała (o czym nie wiedziałem), więc przez 7 dni rybki nie były niczym karmione i sobie poradziły. Teraz je oczywiście dożywiam.
Pojemność:: brak
Imię: Marcin Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 25 Cze 2008 Posty: 450 Skąd: Ostrów wlkp
Wysłany: 2008-07-02, 12:45
mogą być zdeformowane
nie spamujmy
_________________ "Attero Dominatus Denique Interimo"
croc
Pojemność:: 25,72,120,540
Imię: Grzegorz Pomógł: 137 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 1550 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-02, 14:59
jak były micre, to wyglądały na sumiki szkliste. Później padło na tęczanki, a teraz stawiam na danio. Ale za mam tylko weloniaste, a to raczej na takie nie wygląda, to sam nie wiem.
Pojemność:: 54 + 240
Imię: Piotr Pomógł: 214 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 3412 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-07-02, 15:07
albo tęczanka neonowa albo danio malabarskie, rzeczywiście teraz sam to już nie wiem, nie widać żadnych cech charakterystycznych jeszcze poza płetwami a te są podobne u obu gatunków
jasny niebieski odcień sugeruje wg mnie nadal tęczanki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.