Wysłany: 2010-04-06, 17:38 Czy warto kupic krewetki??
CZesc, posiadam zbiornik 25 l a w nim kilka rodzajow rybek takich jak pawie oczka, neonki, danio, skalary, mieczyki i brzanki a chce dokupic krewetki. czy to nie bedzie zaden problem ani dla rybak ani dla krewetek??
a jesli nie krewetki to co oprocz ryb moge dokupic??
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-04-06, 18:22
Jeśli jesteś początkujący to polecam red schery. - około 10 sztuk, nic nie będzie przeszkadzać im towarzystwo tych ryb, ale jak piszesz, że masz skalary w 25L to aż chce się zbesztać Ciebie.
a dlaczego za skalary??
heh wiesz, to taki blad dla poczatkujacych i dla sprzedajacych- pytalem a sie nie znalem- mialo nie byc problemu i jak na razie nie ma ale teraz wiem ze to za male akwa dla nich
a co do krewetek to ile i gdzie w krk kuoic najlepiej i najtaniej??
a ile ryb wogole moge miec max w tym akwa??
Akwarysta trzeba się urodzić , akwarium kupić może każdy
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2010-04-06, 19:04
W 25l to możesz trzymać kilka gupików lub małe stadko neonów a nie kilka gatunków ryb, w tym skalarów.
Jeżeli krewetki to bez żadnych ryb. Mcharium zrób z krewetkami.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Artbrt
Pojemność:: 200, 45, 3
Imię: Artur
Wysłany: 2010-04-06, 19:40
Fakt małe.....
Co do pytania, to giełda akwarystyczna w niedzielę od 8-12 na osiedlu podwawelskim w szkole podstawowej, wtorek chyba po 16, giełda akwarystyczna na terenie giełdy kwiatowej i elektronicznej na Balickiej
_________________ Always in pressure...
www.ytrc.pl
oki dzieki ale to byly bledy poczatkowe- nikt nie wie wszystko na poczatku- czlowiek uczy sie na bledach wiec chce je utrzymac tak jak jest.
nie ma zadnych wojen czy cos innego, natomsta zlapaly neonki ospe ale juz powoli radze sobie z tym podwyzszajac temp i takim preparatem.
co robic teraz zeby to funkcjonowalo dobrze??
to w koncu dac sobie spokoj z krewetkami czy brac?? i jesli brac to czy dla nich potrzeba jakies dodatkowe wyposazenie do akwarium np do chowania sie czy np zamek i rosliny wystarcza
Ostatnio zmieniony przez Przesmo84 2010-04-06, 20:39, w całości zmieniany 1 raz
marekburczyk1
Pojemność:: 240
Imię: Marek Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 94 Skąd: Szlachta
Wysłany: 2010-04-06, 20:39
Cytat:
co robic teraz zeby to funkcjonowalo dobrze??
Oddać wszystkie ryby w zamian za krewetki. Takie małe akwarium NIGDY nie będzie funkcjonowało dobrze zwłaszcza ze skalarami w roli głównej. Poczytaj trochę o obsadzie...
Chyba ze wolisz poznać wszystkie choroby zawsze na nowych rybach bo poprzednie zdechły... Dlaczego? odpowiedz sam...
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-04-07, 16:13
Przesmo84 napisał/a:
ki dzieki ale to byly bledy poczatkowe- nikt nie wie wszystko na poczatku- czlowiek uczy sie na bledach
zdecydowanie lepiej uczyć się z książek lub od innych którzy mają większą wiedzę na ten temat życie jest za krótkie żeby popełnić samemu wszystkie błędy
heh za taka pomoc jak RAMZES pisze to az mi sie chce smiac.
Czy ty zadnych bledow nie popelniasz?? a jedyna wine i to najwieksza to obarczam sklepikarzy-wcisna wszystko byle kupic.
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-04-08, 12:32
Przesmo84 napisał/a:
heh za taka pomoc jak RAMZES pisze to az mi sie chce smiac.
Czy ty zadnych bledow nie popelniasz?? a jedyna wine i to najwieksza to obarczam sklepikarzy-wcisna wszystko byle kupic.
błędy popełniłem ale nie aż tak drastyczne po drugie osoby które mnie znają wiedzą jak podchodzę do takich spraw
czytam
czytam
czytam
i jeszcze raz czytam
później pytam tych co mają na ten temat większą wiedzę/praktykę niż ja
na koniec robię plan i znów pytam czy to jest dobrze przemyślane
po takiej weryfikacji zabieram sie za urządzanie a dopiero później kupuje podopiecznego
przykład z ostatniego czasu do zakupu pająka przygotowywałem się chyba z 1,5 roku jak nie wierzysz zapytaj Mariusz86-a długo trwało ale mogę powiedzieć że nie popełniłem żadnych większych błędów drobne zawsze się zdarzają w końcu jakoś trzeba nabrać praktyki.
co do błędów najprościej obwiniać innych bo wtedy łatwo się ze wszystkiego wytłumaczyć tylko w taki sposób nic się nie nauczysz, przyjmij do wiadomości że źle zrobiłeś zastanów się dla czego i wyciągnij z tego wnioski na przyszłość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.