Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-04, 13:57 Red Cherry i Bojowniki
Czy krewetki Red Cherry mogą być w baniaku razem z bojownikami? Czy nic krewetkom nie grozi?
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
moje red cherry też skończyły jako karma, mimo że akwa mam dobrze zarośnięte, ponadto jest całkiem sporo kryjówek zrobionych specjalnie dla krewetek, a i tak bojek dał im radę...
rahip
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 21 Cze 2010 Posty: 31 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-07-04, 19:25
Moje też zostały skutecznie przez bojownika zlikwidowane
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-05, 16:39
O, to może mój też taki będzie
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Pojemność:: 20l
Imię: Aleksandra
Wysłany: 2010-08-24, 20:41
Niestety, mogę tylko potwierdzić, to co zostało napisane wyżej
Mój bojownik nie tyka tylko Amano, pozostałe mniejsze krewetki traktuje wcześniej czy później jako swój posiłek
_________________ Pozdrawiam serdecznie
Aleksandra
kejdz
Pojemność:: 70L + 20L
Imię: Karol
Wysłany: 2010-08-25, 09:10
To tak naprawdę mam rozwiązaną zagadkę związaną ze śmiercią moich raczków, bo obydwa padły, ale widzę, że z pomocą mojego bojka....morderca...
_________________ Bojowniki to mordercy raków
rahip
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 21 Cze 2010 Posty: 31 Skąd: Pomorze
kejdz
Wysłany: 2010-08-25, 09:39
No niestety bojowniki to takie pitbulle wśród ryb , a w Chinach czy w Korei są walki bojowników podobno
_________________ Bojowniki to mordercy raków
aidi
Pojemność:: 50l w przybliżeniu :/
Imię: Gosia Pomogła: 36 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 900 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-08-25, 09:47
no nie przesadzajmy każda ryba poluje na mniejsze od siebie stworzenia wodne, to naturalne przecież to dzikie zwierze, nie morderca tylko drapieżnik a tym się ten typ specjalizuje, bojki są agresywne głównie do samców swego gatunku (bądź samic w czasie kopulacji), ew do ryb które im wyżej wymienione przypominają...Co do walk bojowników to rzeczywiście są prowadzone w korei i w chinach wykorzystuje się naturalne ich zachowania terytorialne a ryby walczą na śmierć... to rodzaj sadyzmu
_________________ Hotel Dla Zwierząt WESOŁA SFORA zaprasza gości w swoje progi
tel 508- 546-594 adres Gdańsk ul Otomińska 45C MAMY WOLNE MIEJSCA
kejdz
Wysłany: 2010-08-25, 10:04
To fakt, ale ja również mam do siebie pretensje bo nie dowiedziałem się, że bojowniki lubią kosztować w skorupiakach i dopuściłem do sadyzmu w moim akwa tj. zabicie raczków przez boja....
Ja do pewnego czasu sądziłam, że może skończyc sie źle dla krewetek takie połączenie. Niedawno musiałam oddać mojego bojownika do innego akwarium z kreweciami (112l). I mój bojownik zachowuje sie wspaniale. Krewetki go nie interesują.
kejdz napisał/a:
Chinach czy w Korei są walki bojowników podobno
no niestety są takie walki ryb... Silniejszy wykańcza słabszego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.