Pojemność:: 450 l
Imię: Kinga Pomogła: 19 razy Wiek: 28 Dołączyła: 15 Cze 2010 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-23, 20:14
A bocje nie przegrzebują podłoża? że się tak doczepię do tematu.. Oczywiście nie mówię o wyrywaniu żabienic z korzeniami, ale jak są roślinki świeżo wsadzone (łodyżka bez korzeni), to wypływają po bocjowych poszukiwaniach jedzenia?
A bocje nie przegrzebują podłoża? że się tak doczepię do tematu.. Oczywiście nie mówię o wyrywaniu żabienic z korzeniami, ale jak są roślinki świeżo wsadzone (łodyżka bez korzeni), to wypływają po bocjowych poszukiwaniach jedzenia?
U mnie robiły to nadzwyczaj delikatnie, więc nie siejcie mitów
Pojemność:: 450 l
Imię: Kinga Pomogła: 19 razy Wiek: 28 Dołączyła: 15 Cze 2010 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-23, 21:42
Właśnie tak słyszałam że kopią i mnie sugestia zainteresowała. Jak miałam bocje i zbrojnika to była zawsze nad ranem jakaś pływająca roślina. Jednak gloncio był duży i pewnie tak mu się potrąciło jakąś łodyżkę czasami Bocje zostały oczyszczone z zarzutów.
Ślimaki możesz sama wybierać choć to ciężka praca, no ale sposób najskuteczniejszy. Słyszałam też, że można spróbować na kawałek obgotowanej na półtwardo marchewki, czy zielonego ogórka- jak się na nim zbiorą to czym prędzej wyrzucasz i wymieniasz
_________________ "Wyobraź sobie, że jesteś tak mały, tak naprawdę maleńki, że możesz wejść do swojego akwarium, by z bliska obserwować i osobiście odczuć efekty własnej konstrukcji."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.