Wysłany: 2010-08-06, 14:57 Pasożyty w moim akwarium!
Dzisiaj w moim akwarium zauważyłem białe pasożyty wielkości ok. 1mm które chodzą po ściankach akwarium tylko koło mchu.
Pytanie co to jest i jak sie tego pozbyć?
Na razie mech wyrzuciłem z akwarium do pojemnika.
OMG Teraz Jakieś ruszające się kreski na ściankach akwarium, są one długości ok. 3mm i jeszcze zauważyłem coś co mi przypomina Błotniarkę ale ma ok 1mm więc nie wiem czy to ona. Ratujcie mnie bo się zaraz załamie!
[ Dodano: 2010-08-07, 09:25 ]
Ta "Błotniarka" ma skorupkę i w ogóle porusza się jak Błotniarka i to na pewno ona, jest szansa, że jak podrosną to zjedzą to całe robactwo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.