Żabki są oczywiście ze sklepu nie miałbym serca aby niewinne stworzenia zamykać w szklanym więzienu :-/ Jest tylko taki problem że nie ja je kupowałem, a u mnie w zoologu niewiele sie dowiedziałem.:-/
_________________ <<33L to nie dużo - marzy mi się 120L>>
Dobra bedę eksperymentował :-P Zaczne od "ochotki" :-P Popytam jeszcze w innych zoologach, może tam coś się też dowiem . Jak się czegoś dowiecie to oczywiście napiszcie. Pozdrawiam :mrgreen:
_________________ <<33L to nie dużo - marzy mi się 120L>>
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2007-03-06, 15:49
Żabki niesprawiają żadnych kłopotów najlepiej karmić je żywym lub mrożonym pokarmem ja stosowałem też drobno siekane mięso drobiowe (mniej chętnie jedzą płatki ale też można im podawać) temperatura w granicach 20-28 stopni i dobrze przykryre akwarium poniewarz niektóre osobniki lubią uciekać.
Ja też niegdyś żabki i krrniłam je żywymi ochotkami, bo tak mi w zoologu poradzili, ale nie chciały jeśc i i tak wkrótce zdechły :-/ . Nie mam do nich szczęścia, więc jako odmienne towarzystwo dla moich rybek wzięłam krewetkę, bo sama się karmi :-P . Wszystkim polecam śliczne krewetki! :lol:
_________________ Mam pięc akwariów :80l z ciepłolubnymi jajaordnymi, 54l z welonami, 24l z bobaskami żyworodnych, 30l z żyworodnymi, sadzawkę i kupę roboty.
xmartin15x
Wysłany: 2007-05-06, 11:27
z Żabami nie ma poblemu, kupilem jedną na placu naszym slynnym we wrocławiu.
Nie ma co sie nia martwic. To co wrzucisz to ona zje, moja zabka plywa gruba jak bąk ;p
jedyne co mozesz zabie dogodzic, to kryjowka ;D kochaja kryjowki;p
Kami
Wysłany: 2007-05-07, 14:05
Tak jedzą chętnie mrożona i żywą ochotkę a także pokarm dla żółwi :mrgreen: tylko pilnuj pokrywy ,każda szparka równa się ucieczka 8-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.