Pojemność:: 216L, 2x60L 26L
Imię: Konrad Pomógł: 134 razy Wiek: 18 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 1896 Skąd: Limanowa
Wysłany: 2008-09-14, 08:26
fajne akwaria. Największe wrazenie wywarł na mnie baniak wystawiony przez firmę Aqua-art. Szczególnie te Crystale. robertox23x, nie wiesz przypadkiem z jakiegoś źródła są te krewetki?
To wszystkie foty jakie zrobiłem - praktycznie wszystko co można było zobaczyć z akwarystyki jest na tych zdjęciach.
[ Dodano: 2008-09-14, 11:23 ]
Piwosz napisał/a:
fajne akwaria. Największe wrazenie wywarł na mnie baniak wystawiony przez firmę Aqua-art. Szczególnie te Crystale. robertox23x, nie wiesz przypadkiem z jakiegoś źródła są te krewetki?
Ja jestem amatorem - nie znam się na tych wszystkich rzeczach Także nie pytałem o źródło. Powiem tylko że na jednej z fotek widać białe krewetki z czerwonymi plamkami na skorupach - niesamowite wrażenie te krewetki sprawiały.
Co najbardziej mi się podobało to spora ilość małych (chyba 20l) baniaczków z profesjonalnym co2 - prześlicznie zrobionych, z mchami, krewetkami......
Jeśli chodzi ogólnie o wystawę to myślałem że więcej tego wszystkiego będzie - ale ogólnie miło spędzony dzień.
Pojemność:: 96
Imię: Jarek Pomógł: 19 razy Wiek: 21 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 524 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-14, 11:48
Tak szczerze mówiąc to niewiele akwari mi sie podobało Jestem troszkę zaskoczony. Może na żywo ładniej to wygldało, ale na naszym forum widziałem ładniejsze akwa
dokładnie jak napisał robertox23x, krewetkaria były niesamowite zresztą wszystkie małe zbiorniki tak do 20-40 litrów były niesamowite, z dużych akwarii wrażenie na mnie zrobiły trzy może cztery
robertox23x napisał/a:
eśli chodzi ogólnie o wystawę to myślałem że więcej tego wszystkiego będzie - ale ogólnie miło spędzony dzień.
w zeszłym roku byłem na Aqua Botanika w Chorzowie , i porównując obie imprezy to Wrocław był o niebo lepszy, dużo więcej akwarii i to naprawdę dopracowanych.
JARECZEK, uwierz zdjęcia nie oddają tego co widziałem tam na żywo w realu są tylko namiastką
[ Dodano: 2008-09-14, 13:27 ]
przepraszam to była ZOOMANIA w Chorzowie
http://aqwanarium.lua.pl/zoomania.htm tu są fotki z tamtej imprezy dla porównania
fotki z Wrocławia wrzucę na dniach
Byłam tam z moim stowarzyszeniem , udało nam się zdobyć 3 i czwarte miejsce w konkursie
btw nawet swój zbiornik pokazałam ogółem fajnie było
co do Chorzowa i Waszej dyskusji, w zasadzie to były targi, tamto to bardziej wystawa, sklepy się bardzo postarały, duża ilość ludzi zachęca do większych inwestycji,a jak wiadomo bez kasy ani rusz ...
[ Dodano: 2008-09-16, 20:53 ]
po drodze od Chorzowa i Wrocławia jeszcze były : Toruń i Aqua-Terr (prawdziwa gratka dla akwamaniaków z mnóstwem wykładów) i Kraków -Mistrzostwa Dyskowców , na których były nie tylko naleśniki
to były typowe targi, poza klubem Malawi i GSA nie było ŻADNEGO za stowarzyszeń akwarystycznych...
_________________ Pierwsze przykazanie akwarysty: Nie będziesz nigdy wierzył sprzedawcy z zoologa
Drugie przykazanie: Sprzedawca w zoologu dopiero zaczyna mówić prawdę,
jak skuma, ze sie znasz!
pozdrawiam
Matthew
Pojemność:: 300 L i 30 L
Imię: Maciek
Nazwisko: Kaznowski Pomógł: 14 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 459 Skąd: Warszawa
Pojemność:: 240L
Imię: Robert Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 05 Maj 2008 Posty: 143 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-09-18, 07:28
kamilb napisał/a:
Oooo..i nawet moje akwarium tu się pojawiło:D
Fotki z Targów Zoo-Botanica 2008 cz.5 akwarium 2 od góry.
Co mnie dziwiło ( nie jestem doświadczony - amator zwykły) to to że Twoje neonki "leżały" sobie na dnie jakby odpoczywały u mnie buszują w środku akwarium a u ciebie przy dnie i nie wykazywały za dużo ruchu Może zestresowane?:) Dlaczego one tak sobie przy dnie odpoczywały? To normalne zachowanie u nich? Pytam bo moje w domku nigdy tak sie nie zachowują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.