Wysłany: 2010-05-09, 23:00 Moje pierwsze akwarium...
Był ciepły słoneczny dzień.Chodziłem sobie po rynku i pomyslałem sobie "A wejde do sklepu z akwarystyką ciekawe co to jest".Gdy weszłem do sklepu pomyślałem co ja tutaj robie i juz chciałem wyjść kiedy zobaczyłem akwarium a w nim pełno rybek.Postanowiłem zostać.Udałem się w głąb sklepu i spodobało mi sie to.Nagle patrze Akwarium 45l za tanie pieniądze bo wyprzedaż była.Chwilke jeszcze postałem żeby popatrzec na rybki i wyszłem.W drodze do domu pomyslałem czemu by niespróbowac z rybkami.W domu weszłem na google i oglądałem fotki akwariów różnych wielkości od małych kul po potężne akwaria.I to mnie zaraziło.Nastepnego dnia ledwie po śniadaniu wziołem pieniądze i udałem sie po pierwsze akwarium.Sprzedawca miły wszystko pokolei mi wytłumaczył co mam robić.Kupiłem także pare woreczków żwiru.Po powrocie do domu świata niewidziałem tylko akwarium i pierwsze zalanie.Po zalaniu zaraz poszedłem po pompke oraz grzałke.Po dwóch dniach kupiłem pierwsze roślinki a sprzedawca zaproponował mi jeszcze nawóz do roślinek i wytłumaczył jak sie go wkłada.Kupiłem roslinki i nawóz.Po dwóch dniach udałem się wreszcie po wymarzone rybki.Niewiedziałem które wziąść.Sprzedawca doradził mi na sam początek mieczyki i gupiki.Bez zastanawiania wiołem po 2 pary.Po przybyciu do domu rybki wrzucilem do miski z wodą żeby troche sie uspokoiły a póxniej do akwarium.Akwarium dobrze sie prezentuje.Teraz mam zamiar kupic dodatkowe oświetlenie oraz cos na dno dla lepszego efektu.
Pojemność:: 375l
Imię: Anna Pomogła: 5 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 178 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-05-10, 06:36
Gratuluję nowego hobby.
Troszkę kolejność nie taką przyjąłeś, bo już wpuściłeś rybki, a teraz chcesz dokładać wystrój akwarium...
Ryby też za wcześnie troszkę wpuściłeś. I skąd pomysł, że jak się je wrzuci do miski, to się uspokajają???
Moja rada jest taka: czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj, a potem zobaczysz, że to co mówi pan w sklepie nie zawsze jest taką oczywistą prawdą.
Mam nadzieję, że Twoje akwarium nie ucierpi na Twojej zapalczywości i wszystko będzie ok.
_________________ "Stajesz się na zawsze odpowiedzialny za to co oswoiłeś."
cdn - a następnie zarejestrowałem się na http://www.forum.eakwarystyka.eu/ i moim stale czytanym działem była LECZNICA
tak jak napisała Klara, brak stabilizacji zbiornika , za wcześnie kupione rybki. mieczyki nie do tego zbiornika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.