Dobra zarobiæ, a chwaliæ siê to co innego.
A wy z niego wyci±gacie t± cenê jak by nie wiem co sie dzia³o -.-
Jak powiedzia³ ch³opak ze liczba 5 cyfrowa, a wy kurde dalej a jakie ryby a ile itp ;/
Ehh spokojnie panowie.
_________________ "Kiedy mam racjê to mam racjê, a je¶li siê mylê mog³em mieæ racjê. Wiêc mam racjê bo mog³em siê myliæ, wiesz."
Ludzie dajce spokój ch³opak ma hobby i troszkê uda³o mu sie zarobiæ, jak tez chcecie to próbuje a nie meczcie go, my¶la³em ¿e akwarystyka to hobby a nie wspó³zawodnictwo kto i ile zarobi
Kazio mo¿e siê pochwalisz w jakie okolice siê przenosisz ?
Adamas1
Pojemno¶æ:: 85L + 10L+10
Imiê: Adam Pomóg³: 1 raz Wiek: 17 Do³±czy³: 23 Cze 2008 Posty: 303 Sk±d: z wioski
Wys³any: 2008-08-14, 08:00
mam pytanko ile kilowatów miesiêcznie u ciebie sz³o???? bo mi rodzice te¿ chc± takie co¶ za³o¿yæ, a nie wiem ile kasy idzie, ogó³em to 1,50z³ dziennie ca³y dom pobiera
Pojemno¶æ:: 240l/45l
Imiê: Kuba Pomóg³: 16 razy Wiek: 18 Do³±czy³: 06 Lip 2007 Posty: 386 Sk±d: Skoczów , ¦l±skie
Wys³any: 2008-08-16, 20:30
Dodaj sobie Waty wszystkich urz±dzeñ zwi±zanych z akwarium i uznaj ¿e przyk³adowo (nie wiem ile u ciebie kosztuje KW - godzina) za 1 KW czyli 1000 Wat na godzinê p³acisz 1z³.
Przyk³adowo:
Filtr - 10W
O¶wietlenie - 100W
Grza³ka - 200W
Pompka - 3W
itd. itp.
Wychodzi 313 W czyli mo¿esz uznaæ ¿e p³acisz 33gr/h. Oczywi¶cie nie mo¿esz tego pomno¿yæ razy 24 poniewa¿ w nocy o¶wietlenie jest wy³±czone, jesli masz o¶wietlenie nocne to dodaj sobie Waty z nocnego. Nie ma ¿adnej filozofii, prosta sprawa.
Pozdrawiam
_________________ U¿ywam TYLKO Pokarmów Firmy
Adamas1
Pojemno¶æ:: 85L + 10L+10
Imiê: Adam Pomóg³: 1 raz Wiek: 17 Do³±czy³: 23 Cze 2008 Posty: 303 Sk±d: z wioski
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.