Witam
Mam 6 skalarów podrośniętych, z czego 2 pary dobrane. Mam pytanie do wszystkich - czy wasze skalary wydają jakieś dźwięki. Wiem, brzmi śmiesznie. Moje wydają coś takiego jak łamanie palców, a dokładnie kostek przy palcach. Brzmi śmiesznie. Z początku nie wiedziałem co sie dzieje, ale później zauważyłem że stroszą płetwy i skrzela przed partnerem. Czy to normalne ????
Javier
Imię: Marcin
Wysłany: 2008-02-10, 17:02
ja mam 2 skalary i wydaje mi sie ze... mlaszcza podczas jedzenia;)))
bols88 Gość
Wysłany: 2008-02-10, 18:01
Wiem że to śmieszne, i jeszcze nigdy sie z czymś takim nie spotkałem. Więc pisze czy ktoś miał lub ma coś takiego.
coś strona mi się nie chce otworzyć... Jakie akwarium należy posiadać dla paru osobników tego gatunku? pewnie większe od tradycyjnego skalara. Jeszcze interesuje mnie żaglowiec skalar ''manacapuru'' jest dosyć żadki i rozmiarami jest pomiędzy skalarem a żaglowcem wysokim, może coś więcej na jego temat?
aidi
Pojemność:: 50l w przybliżeniu :/
Imię: Gosia Pomogła: 36 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 900 Skąd: Gdańsk
Orinoko Altum osiągają zawrotne ceny u importerów i na allegro - chciałem pokusić się o hodowlę, ale za sztukę trzeba zapłacić ok 100 zł. Wygląda jednak znacznie subtelniej niż klasyczna odmiana hodowlana i chyba wart jest grzechu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.