pewnie tak.. o większym w polsce nie słyszałam! w sumie 120 000L wody :-D . Te wielkie tafle montowali...ho ho z rok temu. na samym początku budowy całej galerii, pozniej nie byłoby jak tego tam zamontować
ciekawam do jakiej wielkości urosną rekinki... pewnie z metr-nie więcej..!?
ide jutro to zobaczyc bo jeszcze nie bylam :-?
pozdrawiam :-D
_________________ if everything seems under control, you're just not going fast enough:)
Pojemność:: 60 L
Imię: Paweł Pomógł: 24 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Kwi 2007 Posty: 396 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2007-05-09, 12:56
D4ni3l, oceanarium Gdyńskie jest spoko. To nie jest tylko to, ale aż to. ja tam jestem średnio raz w roku i to miejsce cały czas mnie fascynuje, a przede wszystkim akwaria morskie z błazenkami.
my mamy tylko akwa w 'hipermarkecie' :-|
aczkolwiek... zawsze miło jak cos takiego się pojawia:)
noi jak juz robili to przynajmniej konkretnie :mrgreen:
_________________ if everything seems under control, you're just not going fast enough:)
bejrutek [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-09, 16:11
właśnie wróciłem, widziałem te dwa "baniaki" w Arkadach... robią całkiem niezłe wrażenie... fakt że to nie jest oceanarium tylko dodatek w pasażu handlowym, przy tej wielkości nie mozna dokładnie sie przyjżeć z bliska stojąc na samym dole, zwłaszcza że jeden baniak jest na drugim, trzeba jeżdzić dwa pietra ruchomymi schodami(ktore są tuz przy akwa) żeby dobrze się przyglądnąć z góry na dół, jak to wygląda w detalach (zwłaszcza górne akwa)... ale, akwa jest naprawde duże 2x60000 litrów ... górne akwa niezbyt urozmaicone, ale pływają tam rekiny plus jakies małe rybki, na dole tylko mniejsze rybki i rafa bardziej urozmaicona... mi tylko pozostaje przyjśc tam jak będzie ciemno na zewnetrznym i z szklanego dachu nie bedzie docierać swiatło słoneczne, tylko podświetlenie:)
sam pasaż w środku to kulturka, dużo przestrzeni, prostota, dużo ekskluzywnych sklepów, nie ma uczucia że środek jest przewalony sklepami...częsci biurowej nie zwiedzałem:) pozdro
wnora1
Pojemność:: 240l
Imię: Adam Pomógł: 5 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Kwi 2007 Posty: 162 Skąd: Białystok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.